Detalii tehnice

Detalii tehnice Lemnul folosit la aceste constructii este molidul si bradul din zona de centru a tarii (Muntii Apuseni), ideal datorita densitatii pentru constructii.

Casele se realizeaza prin tehnica imbinarii grinzilor cu nut si feder iar la colturi in coada de randunica. Casa din lemn este realizata pentru a fi fixata definitiv pe fundatia realizata anterior din beton, elementele de la baza fiind ancorate in fundatie.

Tratamentul lemnului se face impotriva mucegaiului si cariilor cu produse ecologice iar optional se trateaza si ignifug.


Elemente care alcatuiesc o casa din lemn:

Fundatia.
Fundatia (executata de beneficiar sau optional de catre noi) are partea superioara in forma de platforma fara alte elemente.

Talpa casei.
Talpa este elementul care se fixeaza de placa fundatiei cu un sistem special de prindere, prin conexpanduri. Aceasta se va aseza pe carton bituminat cu rol de strat hidroizolant.

Detalii tehnice Pereti exteriori.
Peretii exteriori sunt din grinzi cu grosimea de 100 mm cu nut si feder. Acestea au profil semirotund la exterior, la interior fiind izolatia din vata minerala de 100 mm cu bariera de vapori si lambriuri cu grosimea de 12,5 mm.

Pereti interiori.
Peretele interior respecta structura peretelui exterior ales.

Pereti interiori baie.
Structura de rezistenta va fi acoperita cu placi rigips peste care se aplica faianta.

Pardoseli.
Pardoselile vor fi acoperite cu placi de gresie sau optional dusumea.

Planseul peste parter.
Planseul este alcatuit din dulapi cu grosimea de 45 mm sustinuti de grinzi. Peste acestia este montata dusumea cu grosimea de 25 mm. Intre grinzi - sistem de fonoizolatie 50mm sprijinit pe lambriu.

Scara interioara.
Scara este realizata din lemn de rasinos ,cu mana curenta conform cerintelor clientului. Optional scara poate fi din lemn esenta tare.

Tamplaria exterioara.
Tamplaria este executata din lemn stratificat cu geam termopan cu sticla low-e si camera argon.

Tamplarie interioara.
Usile interioare sunt executate din lemn rasinos cu umiditate medie sub 12% cu designul dorit de client.

Acoperisul tip sarpanta.
Acoperisul este format din capriori 85x100mm peste care va fi asezata astereala, folia speciala anticondens Tyvek, invelitoarea din tigla metalica ROVA iar la interior, intre capriori izolatia din vata minerala de 100 mm cu bariera de vapori si lambriuri.